Depression

En del mennesker lider af en depression og tallet er stadig sigende. Du kan føle dig helt modløs over selv små opgaver, og helt energi forladt. Dvs. at selv små ting i hverdagen er uoverkommelige. Nogle vælger at få hjælp fra lægen i form af medicin, men det kan have nogle ubehagelige bivirkninger. Medicin er symptombehandlende og ikke årsagsbehandlende.

Det kan være en bestemt situation, der har udløst depressionen. Det kunne være en skilsmisse, traume, fødsel, følelsen af at ingen har brug for en, måske en årstidsdepression eller et dødsfald. Det kunne også være, at du ikke er der i livet, hvor du gerne vil være?

Her vil det betyde rigtig meget, hvis du ikke får sagt fra over for de ting, som forstærker din situation. Det kan også være et mønster, du har haft i mange år. Det vil være her MEDURA Hypnoterapi kan gøre en forskel. Her går vi ind og arbejder med årsagen, som er forskellig fra person til person. Vi vil kigge på de overbevisninger der er lagret i sindet og som førte til depressionen i første omgang. Det betyder, at du frigør dig selv fra en ’gammel ’ rygsæk, som du har båret på i mange år.

Hvad er tegnene på en depression?

Nedenfor er gengivet tegn på en depression. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at disse kriterier kræver betydelig lægefaglig erfaring at bruge korrekt. Om der er tale om en depression afhænger nemlig af sværhedsgraden af symptomerne. Vi kan alle gå og have nogle af nedenstående symptomer i lettere grad ind imellem. Men for at de 'tæller med', skal man have dem hver dag eller næsten hver dag hele dagen gennem mindst 14 dage. Har du en svær depression, har du flere af disse symptomer på samme tid.

  • Ked af det eller triste til mode
  • Svært ved at føle noget overhovedet
  • Træthed og svært ved at tage sig sammen til noget som helst
  • Skyldfølelse og selvbebrejdelser over ikke at slå til
  • Svært ved at falde i søvn, eller vågner mange gange
  • Indre uro, rastløshed og angst
  • Nedsat appetit eller stærkt forøget appetit, specielt efter kulhydratrige madvarer
  • Selvmordstanker

Hvordan behandles depression?

Behandlingen bør ideelt set tilpasses sværhedsgraden af sygdommen. Depressioner udgør nemlig et spektrum fra ret milde former til svære livstruende sygdomme. Ved de milde til moderate former kan hypnoterapi og samtaleterapi være effektiv. Ved svære former kan det være nødvendigt at kombinere hypnoterapien med medicinsk antidepressiv behandling for hurtigt at få symptomerne under kontrol. Dette sker kun i samarbejde med din læge, og kun med lægens skriftlige accept.