Rygestop

Ønsker du at blive røgfri? Har du selv taget beslutningen om, at nikotinen skal ud af dit liv? Det er vigtig, at du selv har taget beslutningen om at blive røgfri – den skal komme indefra. Så kvit smøgerne nu! Med det har du et ønske om at være sund og rask.

Hypnose er meget effektiv til at blive røgfri. Og i hypnose fortæller du din krop, at du ikke erstatter rygningen med umådeholden indtagelse af slik eller andre uhensigtsmæssigheder. På den måde erstattes det ikke med noget andet så du undgår vægtøgning eller andet uønsket.

Måske har du længe haft et ønske om at stoppe med at ryge? Det kan være, du har forsøgt flere forskellige metoder og prøvet flere gange? Måske er det lykkedes dig at holde op et stykke tid for så at “falde i” igen?

Rygning er en vane – hypnose stopper rygevanen

Vaner ligger dybt i den ubevidste del af hjernen, og kan være svære at bryde alene med viljestyrken eller bevidstheden. Derfor synes mange, at det er svært at stoppe med at ryge. Hypnose hjælper med at ændre dine ubevidste tanker omkring rygning, og hjælper dig med at få fokus på, hvilke gevinster, du får, når du er stoppet, f.eks. en sundere hverdag og større tilfreds med dig selv, fordi du ikke længere er afhængig af en vane.

De mange forskellige midler, der kan købes mod rygning, hjælper dig IKKE med at bryde din rygevane. Nogle midler gør det måske oven i købet lettere at blive ved og sværere at bryde vanen. Samtidig er midlerne stadig sundhedsskadelige. De fleste rygere ønsker netop at stoppe for at bevare et godt helbred.

Rygestop med hypnose

En rygestop-session varer typisk ca 2 timer. Først har vi en samtale om, hvorfor du ønsker at holde op med at ryge og, hvilke fordele du får, når du har brudt din ryge-vane. Det er vigtigt, at det er dit ønske at stoppe med at ryge. Hypnose hjælper dig med at fastholde din beslutning. Herefter starter hypnosen, som jeg målretter efter den enkelte person.

Hypnose-sessionen er derfor meget personlig. I hypnose-tilstanden er din underbevidsthed aktiv og parat til at modtage mine forslag (suggestioner), om at stoppe med at ryge og begynde at leve livet som ex-ryger. Din underbevidsthed slipper den gamle ryge-vane, fordi den opfatter din beslutning og dit ønske om at stoppe, og du vil gå herfra som røgfri. Rygestop med hypnose er varigt og effektivt.

Effekt på din krop efter rygestop

Det kan være godt at huske på, hvor farlig rygning er. Det kan være med til at styrke din beslutning om, at blive eksryger. Her kan du tjekke, hvor hurtigt dit helbred bliver forbedret,  når du holder op med at ryge, målt i tid fra sidste cigaret:

20 min efter

Blodtryk og puls bliver normalt.

1 døgn

Risikoen for blodpropper er mindsket.
Lungerne begynder at rense sig selv, og det kan give hoste.

3 døgn

Iltoptagelsen forbedres og vejrtrækningen bedres.

2 uger -
3 mdr.

Kredsløbet bliver gradvist bedre.
Lungerne kan bedre bekæmpe infektioner.

3 -
12 mdr.

Frugtbarheden bedres, mindre hoste, bedre søvn og lettere vejrtrækning

1-2 år

Risikoen for at få en blodprop er halveret.

5 år

Risikoen for nogle kræftformer er halveret (mundhule, bugspytkirtel, livmoderhals).

10-15 år

Risikoen for at få en blodprop er nu den samme som hos en aldrig-ryger.
Risikoen for at få kræft i luftvejene er næsten den samme som hos en ikke-ryger.


Du kan læse nærmere om et rygestops påvirkning af specifikke sygdomme i Sundhedsstyrelsens rapport:  Tobaksrygning og rygestop: Konsekvenser for sundheden.