Søvnproblemer

Kender du til det at ligge og rotere i sengen og ikke kunne finde ro, falde i søvn? Eller sover du meget let/vågner tidligt. Så er du ikke alene. De fleste oplever søvnproblemer(søvnbesvær) i kortere eller længere perioder af deres liv. Oplever du søvnproblemer i en kortere periode vil du sikkert klare dig igennem og vide at det er en særlig periode med sine særlige bekymringer eller udfordringer. Det kan også blive et stort problem fordi søvnproblemerne fortsætter ud over en længere periode, ikke bliver normalt igen, eller er forklarligt mere.

Hvis man ikke får sin nattesøvn, kan det svært at klare dagens opgaver. Og ikke kun dagens opgaver kan være svære. For nogle giver det også humør udsving, at mangle sin søvn. Det kan være alt, fra at svare lidt surt til nærmest at eksplodere over små ting. Det er ikke, hvis det er en enkelt nattesøvn der mangler, men mere langvarig mangel på nattesøvn. Med søvnproblemer forstås at

  • du har svært ved at falde i søvn om aftenen
  • du får en afbrudt nattesøvn/ vågner flere gange om natten måske pga. tankemylder
  • du vågner ikke veludhvilet

Årsager til søvnbesvær

Der kan være mange årsager til søvnbesvær, måske stress og bekymringer, men det kan også være, at du ikke selv er vidende om årsagen. Uanset årsagen hjælper hypnose/hypnoterapi i de fleste tilfælde rigtig godt.

Du ønsker jo sikkert at sove, da du er klar over hvor vigtig en god nats søvn er for dig! De fleste har brug for at sove minimum 6 timer og helst uafbrudt. De fleste trives bedst med mellem 7 til 9 timers søvn.

Det er sikkert ikke med din gode vilje, at du er blevet ramt af søvnbesvær og ikke kan sove. Du oplever nok, at du ikke selv kan kontrollere, om du kan sove eller ej. Det er også velkendt, at denne frustration og bekymring også kan blive det, der holder dig vågen. Det opleves sikkert voldsomt frustrerende og øger sikkert dit stress og træthedsniveau, og bliver en negativ spiral du føler dig fanget i.

Hvordan kan vi hjælpe dig med dit søvnbesvær

Der er jo ikke noget i vejen for at planlægge sin tid og bearbejde sine problemer men ikke lige inden sengetid. Har man besluttet at sove, er det det man skal. Hypnose og hypnoterapi kan være vældig virksom til at lære sindet, at det skal give fuldstændig slip på at bearbejde problemer lige inden søvnen, da det forstyrrer søvnrytmen. Her er det selvfølgelig åbenlyst at benytte hypnosen, som en mulighed for at bearbejde og afslutte de “forstyrrende” elementer i sindet. Typisk vil 2-3 sessioner/behandlinger kunne løse søvnbesværet for dig.

Kontakt os og hør hvordan vi kan hjælpe dig til en bedre søvn.